Fed mentine dobanda aproape de 0%

Marti, 16 Martie 2010, ora 23:06
1256 citiri
Fed mentine dobanda aproape de 0%

Banca centrala a Statelor Unite, Federal Reserve, a anuntat marti ca a mentinut dobanda de referinta la nivelul actual, apropiat de zero, in vigoare de 15 luni, insa a notat o imbunatatire a situatiei economice a tarii si o stabilizare a pietei muncii, potrivit AFP.

Astfel, informatiile primite dupa ultima reuniune de politica monetara, din ianuarie, "par sa arate ca activitatea economica continua sa se imbunatateasca si ca piata muncii este in curs de stabilizare", se arata in comunicatul comitetului de politica monetara al Fed (Federal Open Market Committee - FOMC), remis dupa finalul reuniunii de marti.

Totusi, actualele conditii economice obliga la mentinerea dobanzii de referinta la un nivel "extrem de scazut" pentru o perioada mai lunga, se spune in comunicat, care reia formula utilizata de FOMC de circa un an.

Documentul precizeaza ca unul dintre membrii FOMC, Thomas Hoenig, presedintele Federal Reserve din Kansas City, a votat impotriva acestei ultime formule, ca si la reuniunea din ianuarie, apreciind ca mentinerea dobanzilor la nivelul actual pentru o perioada extinsa nu mai este garantata, deoarece ar duce la majorarea dezechilibrelor financiare si a riscurilor legate de stabilitatea macroeconomica si financiara.

Comitetul a mai confirmat incheierea pana in 31 marrie a programelor de cumparare de titluri pentru sustinerea pietei imobiliare, fara a preciza explicit ca ar putea recurge la noi achizitii in caz de nevoie, cum estimau unii analisti.

Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
În vreme de sărăcire accelerată, de turbulențe și de imprevizibilitate economică, există și certitudini: prosperitatea covrigăriilor. Un cunoscut lanț de brutării, care...
#federal reserves, #profit, #combatere, #criza, #dobanda, #zero , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO