Cea mai mare fabrică de baterii pentru mașini electrice din lume, construită în Canada. Valoarea uriașei investiții

Luni, 24 Aprilie 2023, ora 07:56
54 citiri
Cea mai mare fabrică de baterii pentru mașini electrice din lume, construită în Canada. Valoarea uriașei investiții
Volkswagen construiește în Canada cea mai mare fabrică de baterii pentru mașini electrice din lume FOTO Pixabay

Canada şi Volkswagen vor investi peste 20 de miliarde de dolari canadieni (14,8 miliarde de dolari) într-o giga fabrică de baterii în St. Thomas, Ontario, cea mai mare investiţie unică efectuată vreodată în lanţul de aprovizionare din segmentul vehiculelor electrice, transmite Reuters.

Cel mai mare producător de automobile din Europa investeşte până la 7 miliarde de dolari canadieni pentru construirea fabricii, a declarat Volkswagen într-un comunicat de la sfârşitul săptămânii trecute.

Guvernul federal al Canadei va acorda până la 13,2 miliarde de dolari canadieni sub formă de credite fiscale pentru producţie până în 2032, sumă egală cu subvenţiile de producţie de 35 de dolari americani pe kWh oferite de Legea SUA pentru Reducerea Inflaţiei (IRA), a spus guvernul într-un comunicat separat.

Acesta va oferi, de asemenea, un grant de 700 de milioane de dolari canadieni.

Guvernul provinciei Ontario va oferi, de asemenea, 500 de milioane de dolari ca investiţii directe producătorului german de automobile, precum şi sute de milioane de dolari pentru modernizarea infrastructurii locale.

”Va avea o valoare de peste 200 de miliarde de dolari pentru economia canadiană în următoarele decenii”, a declarat premierul Justin Trudeau reporterilor din St. Thomas, adăugând că ar fi o ”ancoră pentru lanţul de aprovizionare cu vehicule electrice din Canada”.

”Va furniza milioane şi milioane de baterii pentru alimentarea industriei auto din Canada... iar impactul economic al acestui proiect va fi egal cu valoarea investiţiei guvernamentale în mai puţin de cinci ani”, a spus Trudeau.

Decizia de a construi uzina în Ontario, cea mai populată provincie din Canada şi un motor industrial cheie al ţării, a fost anunţată luna trecută.

Uzina de baterii este de aşteptat să fie cea mai mare a Volkswagen şi să creeze până la 3.000 de locuri de muncă.

Lucrările sunt planificate să înceapă în 2024 şi se preconizează că producţia va începe până în 2027, a spus producătorul auto. ...citeste mai departe despre "Cea mai mare fabrică de baterii pentru mașini electrice din lume, construită în Canada. Valoarea uriașei investiții" pe Ziare.com

#Canada, #baterii, #masini, #volkswagen , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO