Extrema stanga protesteaza la Paris fata de reformele lui Macron: Exista foarte multa furie

Sambata, 23 Septembrie 2017, ora 19:01
932 citiri
Extrema stanga protesteaza la Paris fata de reformele lui Macron: Exista foarte multa furie
Foto: Twitter/Civic Critic

Zeci de mii de sustinatori ai liderului extremei-stangi franceze, Jean-Luc Melenchon, s-au adunat sambata dupa-amiaza in Piata Bastiliei, pentru a protesta fata de reformele controversate ale presedintelui Emmanuel Macron, care are de gand sa reformeze piata muncii si sa schimbe relatiile dintre angajatorii si angajatii din Franta, transmite Reuters.

Anterior, sindicalistii s-au declarat nemultumiti de reformele economice propuse de presedintele de centru-stanga, care vrea sa usureze angajarea si concedierea muncitorilor de catre companiile ce activeaza in Franta. Insa protestele sindicalistilor au pierdut mult din anvergura, in vreme ce sustinatorii extremei-stangi de la France Insoumise spera la o demonstratie de forta pe strazile Parisului, potrivit News.ro.

De asemenea, multi isi amintesc de mitingul de campanie din luna martie a lui Jean-Luc Melenchon, care a strans 130.000 de persoane in capitala Frantei.

"Exista aceeasi veselie, acelasi entuziasm ca in timpul campaniei prezidentiale. Este deja un castig daca am inceput asa", a declarat Chantal Quillot, o pensionara de 64 de ani care a venit la protest cu un autobuz din localitatea Agen, situata in apropiere de Toulouse.

Autour de moi une foule immense dans toute sa diversite: jeunes et seniors.il manque peut-etre les riches, cette elite qu'alimente #Macron pic.twitter.com/UMK2G51bFj- Yves B. (@citoyen2demain) 23 septembrie 2017

Macron s-a prezentat in timpul campaniei electorale drept singura alegere care poate sa construiasca un pod al cooperarii intre stanga si dreapta din Franta. Insa, extrema-stanga a lui Melenchon si-a exprimat prin proteste violente opozitia fata de alegerea dintre doi candidati precum Le Pen si Macron.

Dupa alegere, presedintele francez a reusit sa-i alieneze mai ales pe stangisti, dupa ce a promis ca nu va tolera chiulangii sau pe cei care nu sunt determinati sa munceasca in Franta.

Unii dintre protestatari au ridicat bannere cu mesaje precum "Macron - presedintele bogatilor", in vreme ce altii au scandat "Rezistati! Rezistati!".

Reprezentantii France Insoumise au recunoscut ca aproximativ 150 de autobuze ale formatiunii au adus protestatari din toata tara la Paris.

"Exista foarte multa furie. Nu cred ca sunt constienti de asta. Sunt rupti de realitate. Ma opun politicii ultraliberale a lui Macron", a explicat Brigitte Gerard, o profesoara de 59 de ani din localitatea Rennes.

Mai multe sondaje de opinie il arata pe Melenchon drept cel mai putern ...citeste mai departe despre "Extrema stanga protesteaza la Paris fata de reformele lui Macron: Exista foarte multa furie" pe Ziare.com

#proteste Franta reforme Macron munca, #proteste extrema dreapta Franta , #Stiri International