LIVE Atentat sangeros pe cel mai mare aeroport din Turcia - 36 de morti, peste 140 de raniti

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 09:49
1007 citiri
LIVE Atentat sangeros pe cel mai mare aeroport din Turcia - 36 de morti, peste 140 de raniti
Foto: Facebook/Istanbul Ataturk Airport (IST)

Focuri de arma, tipete si explozii au zguduit, marti seara, aeroportul international din Istanbul. Trei atacatori sinucigasi au deschis focul, dupa care s-au aruncat in aer pe aeroportul Ataturk, cel mai mare din Turcia.

36 de persoane au murit si cel putin 147 au fost ranite. Potrivit unui oficial turc, in randul victimelor sunt si straini. Dar cei mai multi sunt turci. Nu exista deocamdata informatii ca printre victime s-ar afla romani. La nivelul Consulatului general al Romaniei de acolo a fost activata o celula de criza.

Atentatul nu a fost revendicat insa mai multi oficiali, printre care si premierul Turciei, au afirmat ca potrivit primelor indicii Statul Islamic ar fi vinovat.

In ultimele luni la Istanbul au avut loc mai multe atentate, soldate cu zeci de morti, revendicate ulterior de miscarea separatista Partidul Munctorilor din Kurdistan (PKK) sau de Statul Islamic.

Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT cele mai proaspete informatii despre atentatul din ...citeste mai departe despre "LIVE Atentat sangeros pe cel mai mare aeroport din Turcia - 36 de morti, peste 140 de raniti" pe Ziare.com

#explozii aeroport Istanbul, #atac terorist Turcia, #atac terorist aeroport Istanbul , #Stiri International