Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Elinor Ostrom, prima femeie laureata cu premiul Nobel pentru economie

Elinor Ostrom, prima femeie laureata cu premiul Nobel pentru economie

Premiul Nobel pentru stiinte economice a fost atribuit americanilor Elinor Ostrom si Oliver E. Williamson, pentru analiza tranzactiilor economice din afara pietelor, fiind pentru prima data in istorie cand pe lista laureatilor se regaseste o femeie, informeaza NewsIn.

Elinor Ostrom (autoarea volumului "Guvernarea bunurilor comune") a demonstrat ca proprietatea comuna poate fi administrata cu succes folosind asociatii ale utilizatorilor.

Oliver Williamson a dezvoltat o teorie in care firmele de afaceri servesc ca structuri pentru rezolvarea conflictelor, se arata in motivarea Comitetului Nobel.

Elinor Ostrom este profesor de stiinte politice, codirector al Workshop in Political Theory and Policy Analysis si al Center for the Study of Institutions, Populations, and Environ­mental Change din cadrul Indiana University.

Printre volumele publicate se numara: Institutional Incentives and Sustainable Development : Infrastructure Policies in Per­spec­tive (coautor, Westview Press, 1993), Rules, Games, and Common?Pool Resources (coautor, University of Michigan Press, 1994), Understanding Institutional Diversity (Princeton University Press, 2005).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1440 ori
Citeste mai multe despreeconomie nobel piete premiu tranzactii