Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dupa Austria, si Germania vrea sa taie alocatiile copiilor romani

Dupa Austria, si Germania vrea sa taie alocatiile copiilor romani

Guvernul Germaniei intentioneaza reducerea alocatiilor oferite copiilor imigrantilor din 15 state membre ale Uniunii Europene, inclusiv din Romania, insa Berlinul asteapta o decizie a Comisiei Europene de eliminare a obstacolelor juridice care sa permita aplicarea deciziei.

Ministerul german de Finante a prezentat o lista cu 15 state central, est si sud-europene ai caror cetateni vor fi vizati de reducerea alocatiilor pentru copii primite din Germania. Sunt vizati imigrantii din aceste tari care muncesc in Germania, dar ai caror copii locuiesc in tarile de origine.

Potrivit proiectului de lege, alocatiile oferite copiilor imigrantilor din Romania, Bulgaria, Croatia, Polonia si Ungaria vor fi reduse cu 50%. Pentru alte zece state, inclusiv Grecia, reducerea va fi de doar 25%.

Guvernul cancelarului Angela Merkel, care spera sa ramana la putere dupa alegerile programate in septembrie, argumenteaza ca nivelul alocatiilor copiilor trebuie adaptat la standardele de trai din tarile de origine, potrivit cotidianului Handelsblatt si editiei germane a agentiei Reuters.

Ministerul german de Finante a cerut Comisiei Europene sa elimine obstacolele juridice care sa permita implementarea deciziei de reducere a alocatiilor destinate copiilor imigrantilor. Comisia Europeana a refuzat pana acum sa aprobe solicitarea Germaniei.

Potrivit statisticilor, de alocatii oferite de statul german beneficiaza 15.000 de copii din Romania, aproape 87.000 din Polonia, 11.900 din Croatia, 8.900 din Cehia si 8.600 din Ungaria, relateaza publicatia Tagesspiegel. In prezent, cuantumul alocatiilor oferite de statul german este de 190 de euro pe luna pentru primul si al doilea copil si de 196 de euro pentru al treilea.

Politicienii din Germania au analizat multi ani posibilitatea diminuarii indemnizatiilor sociale de care beneficiaza imigrantii. In februarie, Ministerul federal al Finantelor si Ministerul Economiei au ajuns la un acord asupra aplicarii unui proiect de lege care prevede reducerea alocatiilor de care beneficiaza imigrantii din state membre UE care muncesc in Germania pentru copiii aflati in tarile de origine.

Si Austria intentioneaza sa ia aceeasi masura, de la 1 ianuarie 2018 - Citeste mai multe despre masura pregatita de Guvernul de la Viena. ...citeste mai departe despre "Dupa Austria, si Germania vrea sa taie alocatiile copiilor romani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 859 ori