Donald Trump si Twitter-ul: A facut 129 de afirmatii false intr-o singura saptamana

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 11:06
943 citiri
Donald Trump si Twitter-ul: A facut 129 de afirmatii false intr-o singura saptamana
Foto: Captura ecran Twitter/ Donald Trump

Presedintele american Donald Trump a facut 129 de afirmatii false, intr-o singura saptamana, pe platforma lui preferata de socializare: Twitter.

CNN relateaza ca astfel liderul de la Casa Alba a doborat un nou record, de cand jurnalistii au inceput sa numere informatiile neadevarate pe care le lanseaza Trump in mediul online prin platforma de microblogging.

"Presedintele Donald Trump a facut, in medie, 18 afirmatii false pe zi saptamana trecuta. 129 de afirmatii false pe saptamana - este un nou record care il doboara pe cel precedent de 90".

Jurnalistii publicatiei numara tweet-urile cu informatii false ale lui Trump de 14 saptamani.

In ultimele zile, Trump a postat mesaje inselatoare despre relatiile sale cu Ucraina si denuntul facut de un avertizor de integritate referitor la discutia cu omologul sau ucrainean Volodymyr Zelensky.

Cea mai frecventa afirmatie falsa din ultimele doua saptamani - de 11 ori saptamana trecuta si de noua ori saptamana dinainte - a fost legata de acest denunt: informatiile pe care le-a facut publice avertizorul de integritate "nu sunt corecte".

De asemenea, Trump a facut 24 de afirmatii false, saptamana trecuta, cu privire la militari, incercand astfel sa-si justifice controversata decizie de a retrage trupele americane din nordul Siriei. ...citeste mai departe despre "Donald Trump si Twitter-ul: A facut 129 de afirmatii false intr-o singura saptamana" pe Ziare.com

#afirmatii false Trump twitter , #Stiri International