Din presedintele Coreei de Sud a ajuns detinutul 503 si sta intr-o celula de 10 metri

Duminica, 02 Aprilie 2017, ora 16:53
826 citiri

Fostul presedintele al Coreeii de Sud Park Geun-hye, care a fost arestata vineri, este acum doar detinutul 503 si sta inchisa intr-o celula, in timp ce procurorii decid daca o pun sau nu sub acuzare intr-un dosar de coruptie care a dus la decaderea sa.

Vineri seara a fost prima noapte petrecuta de Park Geun-hye in centrul de detentie. Dupa ce i s-a facut fotografia de dupa arestare, ea a primit articole pentru igiena personala, o tava pentru masa si o patura, arata France 24.

Pe uniforma are inscriptionat numarul 503 si asa va fi cunoscuta Park Geun-hye in perioada incarcerarii sale.

Citeste si Scandal de coruptie in Coreea de Sud: Fostul presedinte a fost retinut ca sa nu distruga probe

De cand a ajuns la inchisoare, Park Geun-hye a fost tratata ca orice alt detinut. A facut un dus si s-a schimbat in hainele inchisorii. A fost dusa intr-o celula de 10,6 metri patrati, totusi, mai mare decat cele mai multe, care au in medie 6,5 metri patrati. Park ar fi izbucnit in lacrimi in momentul in care gardienii i-au aratat celula, potrivit unei surse din Seul.

Amintim ca parchetul nu a inculpat-o inca pe Park Geun-hye, insa a anuntat ca este suspectata de coruptie, abuz de putere si dezvaluirea de secrete de stat. Ea a fost retinuta vineri. Soarta sa va fi decisa pana pe 19 aprilie. Daca va fi gasita vinovata, risca cel putin 10 ani de inchisoare.

Vezi si Premiera in Coreea de Sud: Presedintele a fost demis in urma unui scandal de coruptie

Park, fiica fostului dictator Park Chung-hee, este al treilea fost sef de stat arestat intr-un dosar de coruptie in Coreea de Sud. ...citeste mai departe despre "Din presedintele Coreei de Sud a ajuns detinutul 503 si sta intr-o celula de 10 metri" pe Ziare.com

#Park Geun hye arestata, #Park Geun hye inchisoare, #Park Geun hye coruptie , #Stiri International