Deficitul comercial al SUA s-a adancit in martie

Marti, 12 Mai 2009, ora 17:52
1583 citiri
Deficitul comercial al SUA s-a adancit in martie

Deficitul comercial al SUA s-a adancit in martie pentru prima data in ultimele opt luni, in contextul in care criza economica globala a dus la scaderea masiva a exporturilor, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

Deficitul comercial a crescut cu 5,5%, la 27,6 miliarde dolari, mai putin decat se estimase, comparativ cu un deficit de 26,1 miliarde dolari in februarie, cel mai scazut din ultimii noua ani.

Cresterea importurilor si un deficit comercial mai mare ar putea afecta cresterea economiei americane, in ciuda unei reveniri a exporturilor.

Dolarul, care s-a depreciat in decursul sedintei de marti, a ramas la acelasi nivel dupa publicarea datelor. Moneda americana se depreciase cu 0,8%, la 1,3691 unitati/euro, pe piata din New York.

Analistii mizau pe o adancire a deficitului la 29 miliarde dolari, conform unui sondaj al Bloomberg News la care au participat 65 de economisti.

Exporturile au scazut cu 2,4%, la 123,6 miliarde dolari. Declinul a fost sustinut de scaderea exporturilor de automobile si bunuri de capital.

#deficit, #comercial, #SUA, #import, #export , #Stiri International