Decizie istorica in Arabia Saudita: Femeile au fost primite pe stadion! La un spectacol, nu la meci

Duminica, 24 Septembrie 2017, ora 17:01
941 citiri
Decizie istorica in Arabia Saudita: Femeile au fost primite pe stadion! La un spectacol, nu la meci
Foto: Arhiva Pixabay

Pentru prima oara in istoria Arabiei Saudite, femeile au fost primite in public, pe stadion, la manifestarile prilejuite de celebrarea a 87 de ani de la fondarea statului.

Publicul, pentru prima oara mixt, a asistat sambata, pe stadionul national din Riad, la un spectacol de opereta, concerte si focuri de artificii, arata The Guardian. Femeile au stat alaturi de familiile lor, departe de barbatii singuri. Chiar si asa, e vorba de "o zi istorica", arata si Bloomberg.

Pana acum, astfel de manifestari, chiar daca aveau in public doar barbati, nu erau deloc vazute cu ochi buni de clerici, care afirmau ca "submineaza sentimenele religioase".

Timp de patru zile, in 17 orase din tara se vor tine spectacolele, la care se estimeaza ca vor participa circa 1,5 milioane de sauditi. Deja strazile Riadului au fost pline sambata, unde femei si barbati au dansat pe ritmuri de muzica electronica.

Dance-off in the streets of Riyadh 🇸🇦🇸🇦🇸🇦 pic.twitter.com/7yHprVv4nM- Vivian Nereim (@viviannereim) 23 septembrie 2017

Aceasta deschidere catre distractie, neasteptata intr-o tara cum e Arabia Saudita, este explicata prin faptul ca se doreste ca sauditii sa nu mai cheltuiasca peste granite (cum ar fi Dubaiul) circa 20 de miliarde de dolari, cautand spectacole si parcuri de distractie.

Citeste si Clipul animat care arata cat de ridicole sunt legile pentru femeile din Arabia Saudita (Video)

A.S. ...citeste mai departe despre "Decizie istorica in Arabia Saudita: Femeile au fost primite pe stadion! La un spectacol, nu la meci" pe Ziare.com

#femei Arabia Saudita stadion, #femei concerte Arabia Saudita, #femei drepturi Arabia Saudita , #Stiri International