De ce este Franta tinta preferata din Europa a teroristilor Statului Islamic

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 19:31
923 citiri

Franta este principala tinta a teroristilor care actioneaza in numele gruparii jihadiste Statul Islamic: cel putin 235 de persoane au fost ucise in atacuri in aceasta tara din ianuarie 2015 incoace, mai mult decat in orice alt stat occidental.

In aproape toate cazurile, in spatele atacurilor stau cetateni francezi sau rezidenti francofoni, iar presedintele Francois Hollande sustine ca Franta este principala tinta de pe continent a teroristilor din cauza reputatiei de leagan al democratiei si al drepturilor omului, scrie agentia Associated Press, preluata de Haaretz.

Analistii sunt de acord ca propagandistii Statului Islamic tintesc in mod special Franta deoarece tara este de secole ancorata in valori seculare, libertati si stil de viata libertin.

Insa istoria sa coloniala, tensiunile demografice si politicile interventioniste impotriva militantilor musulmani din strainatate indica si alte motive pentru care teroristii cauta sa aduca suferinta in Franta.

Tara are cea mai ...citeste mai departe despre "De ce este Franta tinta preferata din Europa a teroristilor Statului Islamic" pe Ziare.com

#Franta atacuri Statul Islamic, #Statul Islamic atentate Franta, #Statul Islamic atacuri teroriste Franta , #Stiri International