De ce domnul Fota nu are dreptate - Trebuie sa trecem Prutul imediat!

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 07:25
785 citiri
De ce domnul Fota nu are dreptate - Trebuie sa trecem Prutul imediat!

Nu as fi reactionat daca expertul in probleme de securitate Iulian Fota, pe care il respect, n-ar fi strecurat in analiza domniei sale urmatoarea fraza:

"Daca aceasta tema va fi lasata pe mana nostalgicilor, a demagogilor si a populistilor, ea se poate transforma dintr-o potentiala oportunitate intr-o amenintare la adresa securitatii nationale a Romaniei, inclusiv la adresa integritatii ei".

Sa intelegem de aici ca oricine cere Unirea, sau mai bine spus anularea consecintelor pactului Ribbentrop-Molotov, o intelegere sovieto-nazista prin care natiunea noastra a fost rupta in doua, risca sa aduca o potentiala amenintare la adresa securitatii statului roman.

Cred ca analiza domnului Fota este gresita. Noi avem nevoie de o dezbatere vie in societate pe acest subiect dintr-un motiv simplu: dincolo de Prut sunt aproape 3,5 milioane de romani, din care deja peste 500.000 sunt si cetateni ai Romaniei.

Avem nevoie de dezbateri si de solutii practice, prin care sa sprijinim ...citeste mai departe despre "De ce domnul Fota nu are dreptate - Trebuie sa trecem Prutul imediat!" pe Ziare.com

#Romania Moldova unire , #Stiri International