Danemarca reintroduce restricțiile ridicate după creșterea ratei de vaccinare. Hotărârea luată de parlament

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 09:43
541 citiri
Danemarca reintroduce restricțiile ridicate după creșterea ratei de vaccinare. Hotărârea luată de parlament
Restricţiile introduse în Danemarca în contextul pandemiei fuseseră ridicate în 10 septembrie FOTO Pixabay

Comisia pentru epidemii a parlamentului danez a aprobat marţi seara planul guvernului de a reintroduce unele restricţii legate de coronavirus, transmite dpa.

Ministrul sănătăţii, Magnus Heunicke, a declarat că s-a întrunit o largă majoritate în favoarea unei noi desemnări a COVID-19 drept boală cu impact social critic. El a precizat că decizia este valabilă deocamdată timp de o lună.

Guvernul de la Copenhaga a fost astfel autorizat să adopte, fără aprobarea parlamentului, măsuri de combatere a răspândirii virusului, fiind suficient acordul comisiei.

Ministrul economiei, Simon Kollerup, a anunţat că de vineri va fi din nou necesar "paşaportul" COVID-19 pentru accesul în restaurantele şi cluburile din Danemarca. Documentul atestă vaccinarea, însănătoşirea sau deţinerea unui test negativ şi este obligatoriu pentru adulţi şi pentru tinerii în vârstă de peste 15 ani, inclusiv pentru participarea la evenimente publice cu un număr mare de persoane, cum ar fi conferinţele şi târgurile, precum şi pentru vizitatorii spitalelor sau parcurilor de distracţii.

Restricţiile introduse în Danemarca în contextul pandemiei fuseseră ridicate în 10 septembrie, considerându-se că răspândirea virusului este sub control.

Numărul de infecţii a crescut însă din nou de la jumătatea lui octombrie. ...citeste mai departe despre "Danemarca reintroduce restricțiile ridicate după creșterea ratei de vaccinare. Hotărârea luată de parlament" pe Ziare.com

#Danemarca, #Parlament, #restrictii , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  8. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  9. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO
  10. Ce se întâmplă cu prețurile carburanților după majorarea accizelor din iulie. Expert: "Posibil să ne întoarcem la cele din primăvară"