Cum ar putea situatia din Turcia sa aduca jihadistii Statului Islamic la granita Romaniei

Luni, 25 Iulie 2016, ora 13:50
1141 citiri
Cum ar putea situatia din Turcia sa aduca jihadistii Statului Islamic la granita Romaniei
Foto: Ziare.com

Situatia in continuare tensionata din Turcia, unde a avut loc o tentativa de lovitura de stat, la jumatatea lunii iulie, ar putea favoriza apropierea jihadistilor Statului Islamic de granitele Romaniei.

Aceasta este opinia orientalistului Christian Tamas, profesor si cercetator la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, intr-un interviu pentru Mediafax.

Tamas este de parere ca "relatiile Romaniei cu Turcia vor depinde de evolutia relatiilor viitoare ale Uniunii Europene si ale NATO cu aceasta tara".

"Noi, ca membri ai Uniunii si ai organizatiei transatlantice, ne vom conforma. Ceea ce ne-ar putea afecta in mod foarte serios ar fi eventuala izbucnire a unor conflicte sangeroase de anvergura in Turcia, fapt care ar putea genera valuri de migratie si deplasarea fizica a Statului Islamic spre granitele noastre", a mai spus profesorul.

Acesta este insa de parere ca, daca nu ...citeste mai departe despre "Cum ar putea situatia din Turcia sa aduca jihadistii Statului Islamic la granita Romaniei" pe Ziare.com

#lovitura stat Turcia Statul Islamic, #Turcia Statul Islamic Romania, #Romania jihadisti Statul Islamic , #Stiri International