Cum afecteaza atentatele si puciul din Turcia economia tarii

Duminica, 31 Iulie 2016, ora 14:33
894 citiri
Cum afecteaza atentatele si puciul din Turcia economia tarii
Foto: Pixabay

Economia Turciei va creste in acest an si in 2017 intr-un ritm mai lent decat arata prognozele oficiale, ca urmare a reducerii afluxului de turisti, a atentatelor si a deciziilor guvernamentale de dupa tentativa de lovitura de stat, considera analistii.

Un sondaj realizat de Reuters in randul a 41 de economisti din Turcia si din strainatate arata ca analistii estimeaza o crestere a economiei turce cu 3,5% atat in 2016, cat si in 2017, semnificativ sub prognozele oficiale, de 4,5%, respectiv 5%.

Anul trecut, economia Turciei a crescut cu 4%, peste estimari, in timp ce, in primul trimestru din acest an, Produsul Intern Brut (PIB) a avansat cu 4,8%.

Insa sectorul turistic, foarte important pentru economia Turciei, a fost grav lovit de tensiunile cu Rusia, care au redus sosirile de turisti rusi, si de atentatele teroriste, care i-au facut pe multi turisti occidentali sa renunte la vacantele din statiunile turcesti.

Numarul turistilor straini in Turcia a scazut cu peste 40% in ...citeste mai departe despre "Cum afecteaza atentatele si puciul din Turcia economia tarii" pe Ziare.com

#atentate Turcia afectat economia, #atentate Turcia economie, #atentate crestere economica Turcia , #Stiri International