Criza din Germania: Merkel primeste o veste neasteptata de la rivalii social-democrati

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 22:44
1232 citiri

Partidul Social-Democrat (SPD) din Germania ar putea sustine un guvern minoritar condus de cancelarul Angela Merkel, a sugerat miercuri Thorsten Schafer-Gumbel, unul dintre vicepresedintii formatiunii de centru-stanga.

"In acest moment, nu vedem nicio baza pentru alcatuirea unei mari coalitii guvernamentale", a declarat Thorsten Schafer-Gumbel, pentru postul ZDF.

"Nu vrem sa ajungem la un acord politic de genul celui din Austria", a explicat vicepresedintele SPD.

De aceea, trebuie sa cautam alte solutii, a subliniat Thorsten Schafer-Gumbel, explicand ca, in contextul impasului politic, exista variantele alegerilor anticipate si formarii unui guvern minoritar.

Angela Merkel a declarat, zilele trecute, ca alegerile parlamentare anticipate sunt de preferat unui guvern minoritar. Afirmatia vine dupa esecul negocierii pentru formarea unui al patrulea cabinet in subordinea sa, la opt saptamani de la alegerile parlamentare.

Citeste si Germania e intr-o situatie fara precedent in 70 de ani - mesajul presedintelui, ca o palma pentru Merkel si partide ...citeste mai departe despre "Criza din Germania: Merkel primeste o veste neasteptata de la rivalii social-democrati" pe Ziare.com

#negocieri guvern Germania, #guvern minoritar Merkel, #SPD guvern minoritar Merkel , #Stiri International