Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criminalitatea informatica costa economia mondiala 445 miliarde de dolari anual - studiu

Criminalitatea informatica costa economia mondiala 445 miliarde de dolari anual - studiu


Economia mondiala pierde anual 445 miliarde de dolari din cauza criminalitatii informatice, cea mai mare parte a acestor pierderi fiind rezultate in urma furtului de proprietate intelectuala, aproape duble ca valoare fata de cele cauzate de hackeri.

O estimare precauta a pierderilor ar fi de 375 de miliarde de dolari, in timp ce maximul ar putea ajunge la 575 miliarde de dolari, arata studiul, publicat de Center for Strategic and International Studies in colaborare cu firma de software de securitate McAfee, citat de Mediafax.

"Criminalitatea informatica reprezinta o taxa pe inovatie si incetineste acest proces la nivel global reducand castigurile pentru cei care inventeaza si inoveaza. Pentru tarile dezvoltate, criminalitatea informatica are implicatii serioase asupra pietei muncii", se arata in studiu.

Cele mai mari pierderi sunt inregistrate de marile economii

Pentru Statele Unite, China, Japonia si Germania, pierderile au totalizat 200 de miliarde de dolari pe an, aproape jumatate din cele la nivel global.

Pierderile legate de furtul unor date personale, precum informatii despre carduri de credit, sunt estimate la 150 de miliarde de dolari pe an.

In SUA, 40 de milioane de oameni, aproximtiv 15% din populatie, au fost victime ale furtului de informatii personale de catre hackeri. In Germania au fost afectate 16 milioane de persoane, iar in China 20 de milioane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1139 ori