Coreea de Nord, la Adunarea ONU: Americanii vor suferi consecinte grave, de neimaginat

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 14:55
859 citiri
Coreea de Nord, la Adunarea ONU: Americanii vor suferi consecinte grave, de neimaginat
Foto: Pixabay

Coreea de Nord i-a avertizat pe americani ca vor suferi "consecinte grave, de neimaginat" pentru "agresiunea din Asia" si a dat vina pe administratia de la Washington pentru inarmarea cu echipament nuclear.

Ri Yong Ho, ministrul de Externe al tarii conduse de Kim Jong-un, a lansat un atac virulent la adresa Statelor Unite, in cadrul Reuniunii Generale a ONU, transmite CNN.

El a spus ca nord-coreenii "nu au avut alta optiune decat sa se inarmeze cu echipament nuclear", ca sa se poata apara de "amenintarile constate ale SUA".

Declaratia a avut loc in contextul in care oficialii americani si cei de pe continentul asiatic s-au adunat, vineri, la New York, pentru a discuta despre cea mai mare amenintare din regiune: anuntul facut la inceputul saptamanii de Phenian potrivit caruia a cel mai puternic test nucelar al sau a fost finalizat cu succes.

Drept raspuns, miercuri, fortele armate americane si-au facut simtita prezenta in zona disputata ce desparte Coreea de Nord de cea de ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord, la Adunarea ONU: Americanii vor suferi consecinte grave, de neimaginat" pe Ziare.com

#Coreea de Nord teste nucleare, #Coreea de Nord SUA teste nucleare , #Stiri International