Coreea de Nord isi arata muschii: A testat rachete care vor distruge inamicii

Luni, 09 Februarie 2015, ora 12:57
1093 citiri
Coreea de Nord isi arata muschii: A testat rachete care vor distruge inamicii
Foto: Wikimedia

Coreea de Nord a testat mai multe rachete, inclusiv una anti-nava in prezenta liderului nord-coreean Kim Jong Un, pe fondul intensificarii tensiunilor cu doua saptamani inaintea unor exercitii militare anuale desfasurate de Statele Unite si Coreea de Sud.

Phenianul a anuntat ca a dezvoltat si a testat sambata o noua racheta anti-nava, care a "detectat, urmarit si lovit nava inamica". Presa oficiala a prezentat imagini cu liderul nord-coreean Kim Jong Un care a asistat la testul desfasurat in Marea de Est, alaturi de generali care aplaudau. Potrivit presei de stat, Kim si-a exprimat "satisfactia" fata de rachetele performante dezvoltate in Coreea de Nord.

Potrivit unor analisti, insa, racheta testata sambata seamana cu racheta de croaziera anti-nava Kh-35E de fabricatie ruseasca. "Nu este clar daca KPN (Fortele navale ale Coreei de Nord) au achizitionat sistemul direct de la Rusia sau de la o parte terta", a scris Joseph S. Bermudez, pe site-ul de analiza privind Coreea de Nord 38 ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord isi arata muschii: A testat rachete care vor distruge inamicii" pe Ziare.com

#Coreea Nord rachete teste, #teste militare NATO Coreea Sud , #Stiri International