Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constructia unei noi linii de metrou in Roma e blocata de 10 ani din cauza bogatiei arheologice

Constructia unei noi linii de metrou in Roma e blocata de 10 ani din cauza bogatiei arheologice

La Roma, constructia unei linii de metrou care trebuie sa treaca pe sub Colosseum este blocata de 10 ani din cauza bogatiei arheologice din sol dar si din cauza riscurilor pe care le poate aduce chiar monumentului.

Avantajul este ca statiile de metrou expun bogatiile descoperite si devin adevarate muzee deschise tuturor.

Deasupra santierului liniei C de metrou roman, o bazilica este protejata de intarituri metalice pentru a evita ca vibratiile sa nu provoace prabusirea sa. Dar lucrarile care au loc de-a lungul orasului permit scoaterea la iveala a unui numar mare de piese de arheologie. Astfel, la doi pasi de Colosseum, muncitorii au descoperit un trotuar roman intact, potrivit site-ului franceinfo.fr.

Bogatia subsolului roman intarzie mult lucrarile si pe cea a noii linii de metrou. Intarzierea de 10 ani are drept consecinta un buget multiplicat cu 25, ajungand la 3,7 miliarde de euro.

Cei care folosesc linia C, partea deja data in exploatare, pot admira pe peron un adevarat muzeu. In statia San Giovanni sunt expuse deja marelui public descoperirile facute in urma sapaturilor. ...citeste mai departe despre "Constructia unei noi linii de metrou in Roma e blocata de 10 ani din cauza bogatiei arheologice" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 743 ori
Citeste mai multe desprelinie metrou Roma