Consilier al lui Trump: Presa nu are putere, ar trebui sa se simta jenata si umilita. E partidul de opozitie

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 11:47
5801 citiri
Consilier al lui Trump: Presa nu are putere, ar trebui sa se simta jenata si umilita. E partidul de opozitie
Foto: Twitter/The White House

Mass-media sunt "partidul de opozitie" si "ar trebui sa taca", a afirmat consilierul in strategie al presedintelui american Donald Trump, Steve Bannon.

"Vreau sa ma citati acum. Mass-media de aici sunt partidul de opozitie. Ele nu inteleg tara asta. Nu inteleg de ce Donald Trump este presedintele Statelor Unite", a declarat intr-un interviu telefonic pentru New York Times Steve Bannon, fost director general al campaniei electorale a omului de afaceri, devenit strateg-sef.

"Mass-media ar trebui sa se simta jenata si umilita, ar trebui sa taca si sa asculte un moment", a adaugat Steve Bannon care, inainte de a se alatura echipei de campanie a lui Donald Trump, a fost patronul site-ului de extrema dreapta Breitbart News.

"Marile mijloace media nu au concediat sau demis nicio persoana care a urmarit campania noastra", a continuat el. "Uitati-va pe conturile de Twitter ale acestor indivizi: sunt militanti puri ai campaniei Clinton", a adaugat Steve Bannon.

"Din cauza asta nu aveti putere. Ati fost umiliti", a spus el in prestigiosul cotidian american, care este frecvent tinta criticilor lui Donald Trump.

Afirmatiile lui Brannon, care rar acorda interviuri, au fost publicate intr-un moment de puternice tensiuni intre presa si noul presedinte.

Cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite a afirmat sambata la sediul CIA ca este in "razboi" cu presa si ca jurnalistii fac parte dintre "fiintele omenesti cele mai necinstite de pe pamant".

In timpul ceremoniei de investitura a lui Trump, cand au avut loc si revolte, au fost arestati mai multi jurnalisti care relatau despre acestea. Sase dintre ei risca 10 ani de inchisoare si plata unei amenzi de 25.000 de dolari. Ei au fost acuzati de incalcarea legii americane a revoltei si incitare la revolta.

Donald Trump evita pe cat posibil sa comunice cu presa, sustinand ca aceasta nu il citeaza "exact si onorabil", motiv pentru care prefera sa foloseasca platforma Twitter. ...citeste mai departe despre "Consilier al lui Trump: Presa nu are putere, ar trebui sa se simta jenata si umilita. E partidul de opozitie" pe Ziare.com

#presa opozitie consilier Trump, #mass media opozitie SUA, #Donald Trump razboi presa , #Stiri International