Concluziile mini-summit-ului de pe Mediterana: Este inceputul unei noi Europe

Marti, 23 August 2016, ora 10:45
868 citiri

Liderii Germaniei, Italiei si Frantei s-au intalnit, luni, intr-un mini-summit pe Marea Mediterana si au spus la unison ca "acesta este inceputul unei noi Europe".

Cancelarul german Angela Merkel, premierul italian Matteo Renzi si presedintele francez Francois Hollande au insistat ca votul Marii Britanii pentru iesirea din Uniunea Europeana nu este inceputul sfarsitului blocului comunitar.

Totodata, au promis sa relanseze UE prin consolidarea securitatii, crestere economica si asigurarea unui viitor pentru tineretul de pe continent, scrie The Guardian.

"Multi credeau ca UE s-a terminat dupa Brexit, dar nu este cazul", a declarat Matteo Renzi, care i-a primit pe Hollande si Merkel in Italia, unde a avut loc al doilea mini-summit intre cele mai mari tari din Uniune dupa populatie, organizat cu scopul de a da un nou curs blocului comunitar dupa referendumul din UK.

"Respectam alegerea facuta de cetatenii britanici, insa vrem sa scriem inca un capitol. Europa dupa Brexit va ...citeste mai departe despre "Concluziile mini-summit-ului de pe Mediterana: Este inceputul unei noi Europe" pe Ziare.com

#mini summit Mediterana, #Merkel Hollande Renzi summit , #Stiri International