Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana trimite Romania in fata Curtii de Justitie a UE si solicita sanctiuni pentru netranspunerea in legislatie a Directivei privind marcile

Comisia Europeana trimite Romania in fata Curtii de Justitie a UE si solicita sanctiuni pentru netranspunerea in legislatie a Directivei privind marcile
Comisia Europeana (CE) a decis, joi, sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie si a solicitat sanctiuni financiare, din cauza faptului ca tara noastra nu a comunicat masurile de transpunere in legislatia nationala a Directive UE privind marcile. Romania este singurul stat membru care nu a comunicat masurile necesare transpunerii directivei, potrivit unui comunicat de presa.

"Directiva privind marcile constituie un pas important in modernizarea si armonizarea in continuare a legislatiei UE privind marcile.

Aceasta aduce o serie de modificari semnificative, inclusiv o definitie revizuita a marcii, adaptata la era digitala; noi motive care impiedica inregistrarea marcilor; noi norme privind marfurile contrafacute in tranzit, precum si noi dispozitii de armonizare a procedurilor privind marcile in toate statele membre ale UE", arata Comisia Europeana, joi, intr-un comunicat de presa.

Statele membre, obligate sa transpuna directiva

Statele membre au fost obligate sa transpuna directiva in legislatia nationala pana la 14 ianuarie 2019. Tarii noastre i-a fost transmis un aviz motivat, iar aceasta a avut la dispozitie un termen pentru a raspunde. Desi Romaniei i-a fost acordata o prelungire a termenului de raspuns la avizul motivat, nu a comunicat masurile de transpunere.

Prin urmare, Comisia a decis sa sesizeze Curtea de Justitie a UE cu privire la acest caz, mai transmite sursa citata.

Directiva privind marcile a actualizat si a simplificat cadrul juridic al Uniunii in materie de marci. Aceasta a introdus o serie de modificari semnificative in ceea ce priveste dreptul material al marcilor UE, cum ar fi:

- o noua definitie a marcii, adaptata la era digitala;

- noi motive de respingere a cererilor de inregistrare si noi norme privind marfurile contrafacute in tranzit.

Directiva a introdus, de asemenea, dispozitii procedurale pentru armonizarea procedurilor privind marcile in toate statele membre ale UE, luand ca reper sistemul marcilor UE.

Citeste si: Romania pierde la CJUE procesul aerului toxic din Capitala: Nu s-au respectat directivele europene ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana trimite Romania in fata Curtii de Justitie a UE si solicita sanctiuni pentru netranspunerea in legislatie a Directivei privind marcile" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 501 ori