Comisia Europeana, gata sa renunte la cotele obligatorii de refugiati - procedura de urgenta in PE

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 12:30
1129 citiri
Comisia Europeana, gata sa renunte la cotele obligatorii de refugiati - procedura de urgenta in PE
Foto: Ziare.com

Comisia Europeana este pregatita sa renunte la ideea cotelor obligatorii pentru repartizarea a 120.000 de imigranti extracomunitari intre statele membre ale Uniunii Europene, in favoarea unui sistem voluntar preferat de tarile est-europene, au declarat miercuri oficiali.

Propunerea intervine in conditiile in care ministrii europeni ai Justitiei si Afacerilor Interne nu au reusit luni sa ajunga la un acord privind sistemul de cote obligatorii, transmite Mediafax.

Deocamdata nu este insa clar daca noul plan al Comisiei Europene va fi acceptat de Franta si Germania, care probabil vor fi nevoite sa primeasca mai multi refugiati decat in baza sistemului de cote obligatorii.

Europarlamentar roman: UE n-a facut ce trebuia in criza imigrantilor, existau informatii - care era solutia

De asemenea, Agerpres anunta ca Parlamentul European a aprobat joi in procedura de urgenta si cu ampla majoritate... citeste mai departe despre "Comisia Europeana, gata sa renunte la cotele obligatorii de refugiati - procedura de urgenta in PE" pe Ziare.com

#cote obligatorii refugiati, #cote voluntare refugiati, #Parlamentul European cote refugiati, #vot cote refugiati , #Stiri International