Comandantul trupelor SUA in Europa: Rusia vrea sa controleze gurile Dunarii si sa distruga NATO

Joi, 05 Martie 2015, ora 08:16
1225 citiri
Comandantul trupelor SUA in Europa: Rusia vrea sa controleze gurile Dunarii si sa distruga NATO
Foto: defence24.pl

Comandantul trupelor americane in Europa, generalul Frederick Hodges, a avertizat ca presedintele rus, Vladimir Putin, doreste sa distruga NATO. Hodges considera ca Moscova ar putea incerca sa foloseasca "razboiul hibrid" din estul Ucrainei impotriva unui stat membru NATO pentru a testa alianta.

"Sunt sigur ca Putin vrea sa distruga alianta noastra, nu atacand-o, ci fragmentand-o", a spus acesta, intr-un discurs tinut in fata unor lideri militari si politici, la Berlin, scrie The Telegraph.

Generalul american a mai acuzat Rusia ca incearca sa obtina controlul asupra gurilor Dunarii, ceea ce i-ar permite sa restranga actiunile economiilor din sud-estul Europei.

Hodges a avertizat ca Putin ar putea incerca sa destabilizeze un membru NATO folosind militii rebele, la fel cum a procedat in estul Ucrainei, sau facand uz de alte forme ale raboiului "ambiguu".

In absenta unei agresiuni pe fata, unele state membre NATO ar putea sa nu invoce articolul 5, ce prevede ca un atac asupra ...citeste mai departe despre "Comandantul trupelor SUA in Europa: Rusia vrea sa controleze gurile Dunarii si sa distruga NATO" pe Ziare.com

#Rusia control gurile Dunarii, #Putin distruge NATO, #comandant trupe SUA Europa Rusia , #Stiri International