Candidatul Stangii Democratice se retrage de la scrutinul pentru primaria Istanbulului

Duminica, 12 Mai 2019, ora 21:24
740 citiri
Candidatul Stangii Democratice se retrage de la scrutinul pentru primaria Istanbulului
Foto: Arhiva Ziare.com

Candidatul partidului turc Stanga Democrata (DSP), Muammer Aydin, si-a anuntat, duminica, retragerea din cursa pentru alegerile locale de la Istanbul, a caror reluare pe 23 iunie a fost decisa de Consiliului Electoral Suprem (YSK).

"M-am retras de la candidatura DSP pentru primaria Istanbului", a transmis Muammer Aydin pe Twitter, o decizie care ar putea favoriza opozitia social-democrata, transmit Reuters si EFE.

Victoria surprinzatoare a lui Ekrem Imamoglu, candidatul Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat), in alegerile extrem de stranse din martie, a marcat prima infrangere la Istanbul in ultimii 25 de ani a partidului islamo-conservator AKP al presedintelui Recep Tayyip Erdogan sau a predecesorilor sai islamisti.

Imamoglu a fost declarat primar luna trecuta, dupa mai multe saptamani de dispute privind rezultatul alegerilor si o renumarare partiala a buletinelor de vot.

Erdogan si AKP au cerut anularea alegerilor, invocand presupuse nereguli pe scara larga.

Consiliului Electoral Suprem a decis luni ca scrutinul se va repeta pe 23 iunie.

Aydin, care a calificat decizia Consiliului ca ilegala, a strans peste 30.000 de voturi in primul tur de scrutin, organizat la 31 martie.

Imamoglu a castigat la o diferenta de doar 13.000 de voturi ale celor 10 milioane de alegatori de pe liste.

Potrivit televiziunii NTV, DSP a declarat ca nu va prezenta un alt candidat la scrutinul din iunie.

Anularea rezultatului alegerilor de la Istanbul: Reactia Frantei, Germaniei si a SUAErdogan spune ca anularea rezultatelor din Istanbul e cea mai buna decizie. Opozitia denunta un "puci la urne"Erdogan ataca SUA si respinge brutal criticile internationale, dupa anularea alegerilor din Istanbul ...citeste mai departe despre "Candidatul Stangii Democratice se retrage de la scrutinul pentru primaria Istanbulului" pe Ziare.com

#candidat primari Istanbul retragere, #anulare alegeri Istanbul , #Stiri International