Brexit, primul pas spre Noua Lume

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 12:17
871 citiri
Brexit, primul pas spre Noua Lume

Britanicii nu au votat doar pentru iesirea Marii Britanii din UE, lucru pe care foarte putini l-au prevazut, ci si-au semnat si actul final pentru distrugerea a ceea ce mai ramasese din fostul Imperiu.

Cu o Scotie care a votat coplesitor pentru ramanerea in UE si care probabil va organiza un al doilea referendum pentru independenta, iesirea Irlandei din Regatul Unit cred ca nu va mai fi decat o chestiune de timp.

Votul pentru iesirea Marii Britanii din UE arata si ca grija pentru viitorul Imperiului a fost ultima luata in calcul de britanici joi, cand in majoritate au ales sa se desprinda si mai mult de Europa.

Dupa ce vineri dimineata multi dintre britanici s-au trezit in alta tara, socul ca in cateva ore au pierdut peste 350 de miliarde de lire nu a reusit decat sa le faca si mai vizibila noua realitate. Pe de alta parte, pe langa furie, exista in votul britanicilor un amestec de revolta si sete de democratie care pot si vor molipsi cu siguranta si alte state membre ale ...citeste mai departe despre "Brexit, primul pas spre Noua Lume" pe Ziare.com

#Brexit Marea Britanie, #consecinte Brexit , #Stiri International