Banca HSBC trece la concedieri masive

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 12:31
1605 citiri
Banca HSBC trece la concedieri masive

HSBC Holdings Plc, cea mai mare banca europeana dupa valoarea de piata, ar putea disponibiliza aproximativ 1.000 de angajati din Marea Britanie, a declarat miercuri o sursa apropiata situatiei, relateaza Bloomberg.

Disponibilizarile vizeaza locurile de munca din sectoarele de procesare si operatiuni, in timp ce unele unitati ar putea fi inchise, a declarat sursa ramasa sub anonimat. HSBC, banca cu sediul central la Londra, are in total aproximativ 58.000 de angajati in Marea Britanie si 330.000 in toata lumea.

"HSBC, asemenea tuturor bancilor, are in vedere situatia din planul economic si ca urmare, vrea sa reduca cheltuielile", a declarat un analist, adaugand ca banca a fost intotdeauna atenta in privinta cheltuielior.

Institutia bancara a redus numarul angajatilor din Marea Britanie cu aproximativ 500 de persoane in noiembrie si 1.100 in septembrie.

Barclays Plc, cea de-a treia banca britanica, a disponibilizat peste 4.5000 de angajati anul acesta. Un purtator de cuvant al HSBC a refuzat sa comenteze, subliniind faptul ca banca nu ar da informatii cu privire la actiuni de reduceri de personal inainte ca acestea sa fie discutate cu angajatii.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#angajati, #britanie, #disponibilizari, #marea , #Stiri International