Avertizare de calatorie pentru americanii care merg in China: Puteti fi retinuti fara motiv

Vineri, 04 Ianuarie 2019, ora 07:35
1007 citiri
Avertizare de calatorie pentru americanii care merg in China: Puteti fi retinuti fara motiv
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Departamentul de Stat din Statele Unite a emis o avertizare de calatorie prin care le sugereaza cetatenilor americani sa fie precauti daca se afla in China, in contextul in care mai multi cetateni americani si canadieni au fost retinuti de autoritatile chineze.

Documentul avertizeaza cetatenii americani cu privire la faptul ca pot fi impiedicati fara motiv sa paraseasca tara.

Avertizarea de calatorie a fost emisa la putin timp dupa ce doi cetateni canadieni, Michael Kovrig si Michael Spavor, au fost retinuti in China, fiind acuzati ca au pus in pericol siguranta nationala. Arestul celor doi a fost asociat cu deteriorarea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari.

Kovrig si Spavor au fost retinuti in luna decembrie. Procurorul general al Chinei a transmis joi ca cei doi inculpati "au incalcat fara indoiala legea".

De asemenea, trei cetateni ai Statelor Unite au fost acuzati de "infractiuni economice" pe teritoriul Chinei si au primit o interdictie de a parasi China in luna noiembrie.

Alte trei persoane, copiii si sotia unui om de afaceri american investigat in China, sunt retinuti in China din luna iunie. ...citeste mai departe despre "Avertizare de calatorie pentru americanii care merg in China: Puteti fi retinuti fara motiv" pe Ziare.com

#alerta calatorie , #Stiri International