Assange accepta sa fie interogat la Londra - pune insa o conditie

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:54
932 citiri

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, accepta sa fie interogat la Londra de justitia suedeza cu conditia de a avea acces la dosarul anchetei lansate dupa acuzatiile de viol si agresiune sexuala, a anuntat luni seara Baltasar Garzon, unul dintre avocatii lui Assange.

"Trebuie sa avem acces la integralitatea procedurii, care de patru ani si jumatate se afla in mainile Parchetului suedez si nu in cele ale apararii", a declarat avocatul Baltasar Garzon, fost judecator, informeaza AFP.

Nu merge Assange sa fie anchetat, vin procurorii la Londra: Ce spune fondatorul WikiLeaks

In urma cu zece zile, procurorii suedezi au solicitat aprobare pentru a-l putea interoga la Londra pe Assange, care se afla incepand din vara lui 2012 la ambasada Ecuadorului din capitala britanica. De asemenea, procurorul de caz a cerut si efectuarea unui test ADN.

"Evident ca vom accepta acest interogatoriu, dar trebuie sa ne fie acceptate conditii prealabile minime", a mentionat avocatul spaniol, care a... citeste mai departe despre "Assange accepta sa fie interogat la Londra - pune insa o conditie" pe Ziare.com

#Julian Assange interogat Londra, #Julian Assange ancheta viol , #Stiri International