Armata Frantei apeleaza la scriitori SF pentru a se pregati de razboaiele viitorului

Sambata, 20 Iulie 2019, ora 22:00
1186 citiri
Armata Frantei apeleaza la scriitori SF pentru a se pregati de razboaiele viitorului
Foto: Captura Video Youtube

Armata franceza vrea sa angajeze scriitori SF, care sa imagineze posibile amenintari militare din viitor, pentru a se pregati din timp pentru acestea, in caz ca vor deveni realitate.

Franta investeste deja mult in dezvoltarea de tehnolgii militare ale viitorului. Spre exemplu, elementul central al celei mai recente parade de Ziua Frantei a fost un "soldat zburator".

Acesta s-a deplasat prin aer pe o platforma propulsata de 5 motoare, care il putea duce pana la 2000 de metri inaltime, cu o viteza de pana la 200 de kilometri pe ora.

France showing off a "flying soldier" at this year's #BastilleDay parade. Marseille-born jet ski champion Franky Zapata has developed the so-called "Flyboard" the French military will be testing pic.twitter.com/ZrREfciUpq- Michel Rose (@MichelReuters) July 14, 2019

Cand soldatul zburator s-a deplasat pe deasupra celebrului bulevard Champs-Elysees, chiar presedintele Emmanuel Macron l-a privit cu admiratie si a aproabat, mandru, din priviri, aceasta inventie suta la suta frantuzeasca.

Dar armata franceza vrea sa mearga chiar mai departe. Potrivit unui raport consultat de jurnalistii de la Euronews, aceasta vrea sa angajeze o echipa de scriitori SF, care sa imagineze amanintari militare ale viitorului.

Cunoscand scenariile cele mai plauzibile pentru dezvoltarea domeniului, armata va putea sa se pregateasca din timp pentru razboaiele viitorului.

G.K. ...citeste mai departe despre "Armata Frantei apeleaza la scriitori SF pentru a se pregati de razboaiele viitorului" pe Ziare.com

#Armata Franta angajeaza scriitori SF, #Franta soldat zburator, #Franta pregatire razboiul viitorului scriitori SF , #Stiri International