Marii angajatori din Franța și Italia cer să fie anunțate măsurile nepopulare. "E evident că nu vom mai avea gaz rusesc până la sfârșitul anului"

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 11:38
457 citiri
Marii angajatori din Franța și Italia cer să fie anunțate măsurile nepopulare. "E evident că nu vom mai avea gaz rusesc până la sfârșitul anului"
Rusia ar putea opri robinetul gazelor în Europa pana la sfarsitul anului FOTO Pixabay

Președinții organizațiilor patronale franceză Medef și italiană Confindustria le-au cerut marți, 12 iulie, președintelui francez Emmanuel Macron și premierului italian Mario Draghi „să anunțe măsurile nepopulare” ca să pregătească opinia publică pentru o „reducere completă” a gazului rusesc și o creștere a prețurilor.

„Este evident că nu vom mai avea gaz rusesc până la sfârșitul anului, fie la alegerea noastră, fie la alegerea rușilor”, a afirmat șeful Medef, Geoffroy Roux de Bézieux, în cadrul unei conferințe de presă în Paris cu omologul său italian, ca parte a celui de-al patrulea Forum economic franco-italian, potrivit Le Monde.

„Trebuie să ne așteptăm la o creștere” a prețurilor la energie pentru consumatori, a argumentat el, îndemnându-l pe Emmanuel Macron să „spună adevărul concetățenilor noștri” și „să facă alegerea producătorului înainte de a o face pe cea a consumatorului”. „Și dacă trebuie să tăiem gazul pentru industriași, trebuie să îi pregătim”, a spus din nou Roux de Bézieux presei reunite la Ambasada Italiei

Șeful primei organizații patronale franceze a mai cerut „să nu se subestimeze impactul pe care cetățenii și companiile îl pot avea prin cumpătare”, subliniind că „scăderea temperaturii de la 20 de grade la 19 de grade în birouri înseamnă reducerea consumului de energie cu 7%. ...citeste mai departe despre "Marii angajatori din Franța și Italia cer să fie anunțate măsurile nepopulare. "E evident că nu vom mai avea gaz rusesc până la sfârșitul anului"" pe Ziare.com

#razboi Ucraina, #gaz rusesc, #Italia, #Franta , #Stiri International