Americanii iau o decizie drastica impotriva Rusiei: Masura ar putea fi "catastrofala"

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 07:20
815 citiri
Americanii iau o decizie drastica impotriva Rusiei: Masura ar putea fi "catastrofala"
Foto: Rosoboronexport

Guvernul american a impus sanctiuni exportatorului de stat de arme rus Rosoboronexport pentru incalcarea unei legi din Statele Unite ce restrictioneaza comertul de arme cu Iranul, Coreea de Nord si Siria, interzicand achizitionari militare viitoare de la aceasta companie.

Pentagonul a achizitionat ultima data de la Rosoboronexport elicoptere pentru a le furniza fortelor de securitate afgane in 2013, a declarat joi purtatorul de cuvant al Ministerului american al Apararii.

Departamentul de Stat a anuntat sanctiunile miercuri.

Cumpararea de echipamente de catre armata americana de la compania ruseasca, avand in vedere ca aceasta vinde arme guvernului presedintelui sirian Bashar al-Assad, a provocat critici bipartizane in Congresul SUA, aminteste Reuters.

Ministerul rus de Externe a condamnat noile sanctiuni americane, declarand ca Moscova va lua contramasuri, a anuntat miercuri noapte Interfax.

Mai multe alte firme din Rusia, China si Sudan figureaza de asemenea in anuntul ...citeste mai departe despre "Americanii iau o decizie drastica impotriva Rusiei: Masura ar putea fi "catastrofala"" pe Ziare.com

#SUA interdictie import arme Rusia, #Rusia export arme , #Stiri International