Americanii au de gand sa impuna sanctiuni tarilor care fac afaceri cu Coreea de Nord

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 16:31
887 citiri
Americanii au de gand sa impuna sanctiuni tarilor care fac afaceri cu Coreea de Nord
Foto: Facebook/Rex Tillerson

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a declarat ca Washingtonul ia in calcul sanctionarea statelor care desfasoara afaceri ilegale cu regimul de la Phenian.

Rex Tillerson a afirmat ca SUA urmeaza sa decida daca vor impune sanctiuni secundare statelor respective. Administratia de la Washington cauta sa puna presiune pe Coreea de Nord, in contextul exercitiilor nucleare tot mai intense desfasurate de regimul de la Phenian.

SUA suspecteaza ca Phenianul cauta sa dezvolte rachete balistice care au capacitatea sa loveasca teritoriul american.

Cu toate acestea, Tillerson nu a nominalizat nicio tara care ar putea fi supusa sanctiunilor. El a adaugat ca problema nord-coreana urmeaza sa fie discutata saptamana viitoare cu principalul aliat al Phenianului, China.

Intrebat daca Beijingul este dispus sa participe la eforturile de descurajare a Coreei de Nord, Tillerson a spus ca " (Autoritatile chineze) au luat cateva masuri (in acest sens), masuri vizibile, pe care le putem confirma."

SUA schimba foaia in relatia cu Phenianul: Politica tacerii strategice a luat sfarsit. Se ia in considerare actiunea militaraCoreea de Nord nu se teme de amenintarile lui Trump: A mai lansat o rachetaCoreea de Nord anunta SUA ca e pregatita de orice tip de razboi ...citeste mai departe despre "Americanii au de gand sa impuna sanctiuni tarilor care fac afaceri cu Coreea de Nord" pe Ziare.com

#Rex Tillerson secretar american, #state afaceri regim Phenian , #Stiri International