Alegeri parlamentare in Rusia, inclusiv in Crimeea - Votul a inceput

Duminica, 18 Septembrie 2016, ora 10:49
734 citiri
Alegeri parlamentare in Rusia, inclusiv in Crimeea - Votul a inceput
Foto: Twitter/President of Russia

In Rusia a inceput duminica votul pentru alegerile parlamentare, primele voturi inregistrandu-se in peninsula Kamceatka din Extremul Orient. In Rusia, care are 11 fusuri orare, se va putea vota pana la orele 18:00 GMT, 21:00, ora Romaniei.

Acestea sunt primele alegeri de la anexarea de catre Rusia a peninsulei Crimeea, din Ucraina. Alegerile din Crimeea nu sunt recunoscute ca legitime de Romania, arata MAE. Nici SUA nu recunosc anexarea Crimeei si nu vor recunoaste rezultatele acestor alegeri, conform unui comunicat al Departamentului de Stat de la Washington, citat de AFP.

Votul din Crimeea are loc pe fondul tensiunilor, fiind monitorizat de observatori ai OSCE. In Ucraina traiesc circa 80.000 de rusi, conform oficialilor de la Moscova.

Parlamentul ucrainean, Rada, a cerut tarilor sa nu trimita observatori in Crimeea si sa nu recunoasca rezultatele alegerilor din peninsula.

Pentru cele 450 de locuri in Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului Rusiei, sunt 6.500 de ...citeste mai departe despre "Alegeri parlamentare in Rusia, inclusiv in Crimeea - Votul a inceput" pe Ziare.com

#alegeri parlamentare Rusia, #alegeri parlamentare Crimeea, #Putin alegeri parlamentare , #Stiri International