Afacerile cu petrol ale Turciei cu Statul Islamic - acuzatiile lui Putin, confirmate din Siria

Marti, 29 Decembrie 2015, ora 15:51
1060 citiri
Afacerile cu petrol ale Turciei cu Statul Islamic - acuzatiile lui Putin, confirmate din Siria
Foto: Arhiva Ziare.com

Loviturile aeriene ale Rusiei impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic au dezvaluit adevarata dimensiune a comertului clandestin cu petrol, a afirmat ministrul sirian al Energiei Electrice, Imad Hamis.

Avioanele Rusiei au vizat camioanele care transporta petrol din Siria in Turcia. Aceste livrari sunt ilegale in multe tari, inclusiv Rusia si SUA, scrie Sputnik.

"Guvernul turc si gruparile asociate cu acesta au jucat un rol important in furtul de petrol sirian. Acesta este unul dintre factorii care influenteaza sectoarele petrolier si energetic din Siria", a explicat Hamis.

Acesta a aratat ca "in ultima vreme multe cisterne cu petrol si camioane au fost observate transportand petrol sirian furat in Turcia si au fost lovite de fortele aeriene ruse. Asa s-a dezvaluit volumul de petrol pe care Guvernul sirian il pierde si care este necesar pentru producerea de energie".

Rusia a acuzat in repetate randuri ca Turcia este principalul cumparator al petrolului ilegal din Siria si ...citeste mai departe despre "Afacerile cu petrol ale Turciei cu Statul Islamic - acuzatiile lui Putin, confirmate din Siria" pe Ziare.com

#Turcia comert petrol Stat Islamic, #Siria petrol ilegal Turcia , #Stiri International