Adevarata poveste a "migrantului jihadist"

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 22:56
847 citiri
Adevarata poveste a "migrantului jihadist"
Foto: BBC/captura Facebook

Un colaj care prezinta un presupus militant al grupului jihadist Statul Islamic, deghizat acum in refugiat, a facut inconjorul Internetului.

Posibilitatea ca jihadistii sa se fi infiltrat printre refugiati a fost ridicata de mai multi oficiali si experti in securitate. Insa aceasta imagine virala, care pretinde a face "dovada" unui terorist deghizat in refugiat, nu este deloc ceea ce pare, puncteaza BBC.

La o prime vedere, colajul pare destul de clar: in prima imagine apare un om cu barba, imbracat in haine militare si care tine-n mana o pusca de asalt. In cea de-a doua poza, apare un barbat cu aspect similar, insa de aceasta data personajul e ras, curat, poarta un tricou si are-n spate in rucsac. Aceasta fotografie ar fi fost facuta la granita macedoniana.

"Amintiti-va acest individ care anul trecut poza ca militant ISIL si acum este 'refugiat'. Cat de fraieri suntem?", e mesajul care a insotit colajul distribuit pe relelele sociale.

Pe Facebook, poza a fost redistribuita ...citeste mai departe despre "Adevarata poveste a "migrantului jihadist"" pe Ziare.com

#poveste imigranti jihadisti, #ISIL imigranti Europa , #Stiri International