Rusia, in prag de recesiune

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 15:46
1247 citiri
Rusia, in prag de recesiune

Rusia ar putea sa intre in recesiune in toamna acestui an daca nu se iau masuri de relansare a cresterii economice, a avertizat vineri ministrul rus al economiei, Andrei Belusov, dupa ce guvernul rus a redus drastic prognoza de crestere pentru acest an.

"Nu suntem in recesiune, dar riscam sa cadem. Riscul exista", a punctat ministrul rus, conform agentiilor AFP si EFE.

"Vom propune masuri de relansare economica (...) Astfel de masuri sunt necesare pentru a iesi din situatia in care ne gasim, pentru a nu cadea in recesiune" pana la toamna, a adaugat el.

Potrivit datelor oficiale, economia rusa a inregistrat o incetinire evidenta in ultimele trei luni, productia industriala consemnand in luna ianuarie prima descrestere dupa luna octombrie 2009.

Guvernul de la Moscova a redus joi prognoza de crestere economica pentru acest an la 2,4%, previziunea anterioara fiind de 3,6%, iar cresterea pe anul trecut a fost de 3,4%

Economistii explica aceasta tendinta mai ales prin scaderea investitiilor, ca urmare a inrautatirii climatului de afaceri pe piata Rusiei, si prin dificultatile din zona euro, unde se gasesc principalii sai parteneri comerciali. Potrivit analistilor economici, o crestere economica mai mica de 3% este in cazul unei economii emergente, cum este cea rusa, sinonima cu stagnarea.

#recesiune Rusia, #prognoze economice Rusia, #crestere economica Rusia, #relansare economica Rusia , #Rusia