Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Listarea Rusal pe pietele din Hong Kong si Paris este restrictionata pentru investitorii mici

Listarea Rusal pe pietele din Hong Kong si Paris este restrictionata pentru investitorii mici

Listarea la bursele din Hong Kong si Paris a liderului pietei mondiale de aluminiu, Rusal, care are datorii de aproximativ 15 miliarde dolari, a suscitat numeroase controverse legate de restrictiile impuse investitorilor, noteaza AFP, preluat de NewsIn.

Rusal va deveni miercuri primul grup rus cotat la bursa din Hong Kong.

In plus, la Paris, cea mai importanta companie din imperiul oligarhului rus Oleg Deripaska va fi prima din Rusia cotata pe piata europeana NYSE Euronext.

Pentru cotarea pe cele doua piete de capital, Rusal a obtinut deja 2,24 miliarde dolari, in urma plasarii a 1,61 miliarde actiuni la 10,80 dolari Hong Kong fiecare (1,4 dolari americani), ceea ce corespunde cu 11% din capitalul majorat.

Pe piata de capital din Hong Kong, tranzactiile sunt rezervate numai investitorilor institutionali si profesionali, potrivit supraveghetorului bursei, care a stabilit ca acestia trebuie sa cumpere actiuni de cel putin un milion de dolari Hong Kong.

La Paris, grupul rus va fi, de asemenea, cotat pe segmentul profesional, rezervat investitorilor institutionali.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1065 ori