Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiecare rus ar primi 165.000 de dolari daca tara ar vinde toate rezervele de petrol si gaze

Fiecare rus ar primi 165.000 de dolari daca tara ar vinde toate rezervele de petrol si gaze


Daca Rusia si-ar vinde toate rezervele de petrol si gaze, iar veniturile obtinute ar fi impartite in mod egal intre toti cetatenii Federatiei Ruse, fiecarui rus i-ar reveni o suma de 165.000 de dolari, arata un studiu efectuat cu privire la rezervele mondiale de petrol si gaze exprimate in venituri pe cap de locuitor.

Potrivit acestui studiu, cele mai prospere in petrol sunt Qatarul si Kuweitul, unde fiecarui cetatean ii revin 6,01 milioane de dolari si, respectiv 4,14 milioane de dolari, relateaza marti agentia de presa RIA Novosti.

Liderul in acest clasament este Qatarul, ale carui rezerve de petrol si gaze sunt estimate la 10 trilioane de dolari la pretul actual, de doua ori mai putin decat Arabia Saudita, Venezuela, Iranul si Rusia. Qatarul si-a asigurat primul loc in acest clasament gratie numarului modest al populatiei emiratului, circa 1,76 milioane de locuitori.

Emiratele Arabe Unite (EAU) s-au clasat pe locul doi imediat dupa Qatar, fiind urmate de Turkmenistan si Arabia Saudita, cu 1,6 milioane de dolari, 1,5 milioane de dolari si 1,1 milioane de dolari pe cap de locuitor.

Rusia, care are cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume si se numara printre primele zece tari cu cele mai mari rezerve de petrol pe plan mondial, ocupa doar locul 17 in acest top, ceea ce se explica prin populatia relativ mare, potrivit expertilor. La ora actuala, rezervele sale de petrol si gaze sunt estimate la 23,5 trilioane de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1445 ori