Videanu a discutat in Georgia urgentarea semnarii acordului trilateral Romania-Georgia-Azerbaidjan

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 16:48
1394 citiri
Videanu a discutat in Georgia urgentarea semnarii acordului trilateral Romania-Georgia-Azerbaidjan

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat marti ca a discutat, in cadrul unei vizite in Georgia, la Batumi, saptamana trecuta,urgentarea semnarii acordului trilateral Romania-Georgia-Azerbaidjan, pentru a putea finaliza proiectul gazoductului White Stream 2, informeaza NewsIn.

"Am discutat cu partenerii din zona Marii Caspice toate proiectele in care Romania este interesata: Nabucco, care ramane prioritar pentru Romania si totodata White Stream 2, care credem ca se poate dezvolta rapid si este complementar proiectului Nabucco. Am discutat urgentarea unui memorandum trilateral Azerbaidjan-Georgia-Romania, pentru finalizarea acestui proiect important", a precizat Videanu, in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, acesta a precizat ca la sfarsitul lunii ianuarie, reprezentantii Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri vor face o vizita importanta in Azerbaidjan, la Baku, in acest sens.

Totodata, Romania si Georgia au semnat in luna octombrie a anului trecut, in Georgia, la Tbilisi, un Memorandum pentru colaborare in proiecte mari de petrol si gaze.

"Romania are acum acordul Georgiei pentru a se implica in viitoarele proiecte de conducte care tranziteaza tara din Regiunea Caspica si ajung in Europa. Intelegerea este facuta de asa maniera incat Romania se va implica in orice proiecte care trec pe la ei", dupa cum afirma secretarul de stat din ME, Tudor Serban, in octombrie anul trecut.

Acordul trilateral Romania-Georgia-Azerbaidjan ar fi trebuit semnat la Baku, in Azerbaidjan, spre sfarsitul lunii octombrie 2009.

Dar intalnirea a fost amanata din cauza Romaniei, unde urmau sa aiba loc alegerile prezidentiale, cat si formarea unui nou Guvern.

 

#romania, # nabucco, # proiecte, # acord, # semnare , #Romania