Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vezi portretul-robot al intreprinzatorului roman de succes

Vezi portretul-robot al intreprinzatorului roman de succes

Este barbat cu studii superioare, are 41 de ani, e casatorit si are copii. Acesta este, pe scurt, portretul-robot al intreprinzatorului roman, conform unui sondaj efectuat de Consiliul National al IMM-urilor.

Daca media UE este de aproximativ 25% de manageri femei, la noi ponderea femeilor care au afaceri este de 34,44%, potrivit rezultatelor sondajului.

Aproape sase din 10 mici intreprinzatori din Romania au absolvit studii universitare si postuniversitare. Studii de doctorat au numai 2% din total, procent similar celor care s-au aventurat sa faca afaceri avand numai studiile elementare finalizate.

Circa 35% dintre antreprenorii romani si-au facut o firma avand la baza numai liceul absolvit. Cea mai mare categorie de varsta este 35-45 de ani, 35,78%.

Aproape 22% dintre oamenii de afaceri au varste cuprinse intre 25 si 35 de ani. Desi putini, 3,73%, sunt si persoane care s-au apucat de afaceri pana la implinirea varstei de 25 de ani. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4516 ori