Romanii si-ar face mai degraba asigurari de sanatate decat CASCO

Luni, 14 Iunie 2010, ora 17:07
1281 citiri
Romanii si-ar face mai degraba asigurari de sanatate decat CASCO

Asigurarile de sanatate le-au detronat pe cele de tip CASCO in 2010, ultimele coborand pe locul al patrulea in topul preferintelor romanilor, dupa ce in 2009 s-au aflat pe locul secund, se arata intr-un studiu realizat de Mednet si Media Xprimm dat publicitatii luni, transmite NewsIn.

Asigurarile de locuinta se mentin pe primul loc in topul preferintelor romanilor, sustine studiul, realizat pe baza chestionarii a 1.600 de persoane.

"Cu toate ca romanii par sa acorde mai multa atentie sanatatii, 71,2% din cei chestionati nu intentioneaza sa incheie un abonament la o clinica medicala privata in viitorul apropiat.

Mai mult de jumatate din acestia declara in schimb ca ar opta pentru serviciile unui spital privat in cazul in care ar avea nevoie de spitalizare, chiar daca ar trebui sa plateasca mai mult decat pentru un spital de stat", se arata in studiu.

Intrebati ce inteleg printr-o asigurare privata de sanatate, majoritatea romanilor au raspuns ca aceasta le ofera numai acces la servicii medicale intr-o clinica medicala privata, confundand-o astfel cu abonamentul medical privat.

In acest context, comparativ cu anul 2009, se remarca o scadere a numarului celor care nu stiu ce inseamna o asigurare privata de sanatate.

Studiul a fost realizat intre 12 si 24 aprilie 2010, pe un esantion de 1.600 de repondenti, 800 din Bucuresti si 800 din orasele cu mai mult de 100.000 de locuitori din Romania.

#romani, #asigurari, #sanatate, #casco , #Romania