Romanii nu mai cred in economia autohtona

Joi, 30 Iulie 2009, ora 14:02
1338 citiri
Romanii nu mai cred in economia autohtona

Indicele care masoara increderea in economia romaneasca a scazut, in iulie, cu 1,8 puncte fata de luna precedenta, in contrast cu tendinta inregistrata la nivelul Uniunii Europene, unde increderea in economie a crescut, in medie, cu 3,9 puncte, potrivit datelor publicate joi de Comisia Europeana, informeaza NewsIn.

Astfel, in iulie, indicele a scazut in Romania pana la 65 puncte, fiind mai mic decat pe ansamblul UE, unde sentimentul increderii in economie a ajuns in a saptea luna a acestui an la 75 de puncte. Aceasta este a patra luna la rand de revenire a increderii in economie la nivel comunitar.

In Romania indicele increderii in consum s-a diminuat cu 4 puncte, iar cel in comert a scazut cu trei puncte. Increderea in industrie si in constructii s-a micsorat cu un punct, in timp ce in servicii indicele a urcat cu 2 puncte fata de luna anterioara.

La nivelul UE, indicele de incredere in economie (Economic Sentiment Indicator - ESI) a crescut, ca urmare a revenirii usoare a increderii in patru din cele cinci sectoare luate in considerare (industrie, servicii, consum, comert cu amanuntul).

In constructii, indicatorul a stagnat la nivelul din luna anterioara.

In zona euro, increderea a urcat cu 2,8 puncte, pana la 76 puncte, pentru a patra luna la rand, ceea ce arata ca economia este in curs de redresare, chiar daca nu inregistreaza deocamdata crestere. Analistii consultati de Reuters estimau o crestere a indicelui de incredere in economie la 75,1 puncte.

Cele mai mari cresteri ale increderii in economie s-au inregistrat in Spania, de 3,9 puncte, Italia, 3,5 puncte, si Germania, de 3,2%. In Franta si Olanda increderea a avansat cu numai 0,3, respectiv 0,2 puncte.

Statele care si-au manifestat cel mai mare grad de incredere in economie au fost Suedia (91,3 puncte), Danemarca (87 puncte) si Finlanda (84 puncte).

Gradul cel mai scazut de incredere in economie a fost inregistrat in Slovenia (50,9 puncte), unde indicele a coborat cu 3,8 puncte fata de luna anterioara, potrivit raportului de conjunctura prezentat de Directoratul general pentru afaceri economice si financiare din cadrul Comisiei Europene (CE).

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#comisia, #constructii, #economie, #europeana, #incredere, #romania, #ue , #Romania