Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania nu importa fructe si legume eco, dar exporta peste 2.000 de tone in UE

Romania nu importa fructe si legume eco, dar exporta peste 2.000 de tone in UE

Romania nu importa legume si fructe ecologice in acest an, insa exporta o cantitate de 2.715 tone de fructe si circa 400 tone de legume in tari membre ale Uniunii Europene (UE), potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

"Conform declaratiilor operatorilor in fisele de inregistrare, in anul 2011 nu se importa legume si fructe ecologice, in timp ce o cantitate de 2.715 de tone fructe (mere, pere si fructe de padure) si circa 400 de tone de legume sunt destinate comertului intracomunitar", sustin reprezentantii ministerului, citati de NewsIn.

Pentru anul 2011, informatiile referitoare la numarul de operatorii supusi inspectiei si certificarii in sistemul de agricultura ecologica, vor fi finalizate dupa 15 octombrie, data la care se va incheia perioada de depunere la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, a cererilor aferente sprijinului financiar alocat perioadei de conversie, in conformitate cu HG nr.759/2010.


Din datele statistice detinute de Ministerul Agriculturii, pe piata romaneasca s-au comercializat in 2010 aproximativ 310 tone de legume certificate ecologic provenite din tari membre UE.


Pentru anii 2009 si 2010 nu au fost raportate exporturi la legumele ecologice certificate. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2812 ori