Presedintele Senatului Olandei, despre aderarea Romaniei la Schengen

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 11:59
2019 citiri
Presedintele Senatului Olandei, despre aderarea Romaniei la Schengen

Presedintele Senatului Olandei, Fred de Graaf, a declarat vineri in urma intalnirii cu omologul sau Crin Antonescu ca "in unele sensuri" Romania ar trebui sa grabeasca finalizarea procesului de aderare la Schengen si ca, pe baza informatiilor primite, este convins ca tara noastra se afla "destul de aproape de acest punct".

"Conform ultimei evaluari a procesului, Romania a luat o nota mare in ceea ce priveste modul in care a gestionat tulburarile politice din 2012. In unele sensuri, Romania ar trebui sa grabeasca finalizarea procesului. Aveti nevoie de anumite instrumente in procesul de aderare la Schengen, vorbesc de Codul civil, Codul penal si toate celelalte, care duc la o situatie destul de complexa. Sunt convins, pe baza informatiilor primite, ca Romania este aproape de acest punct si speram ca acest lucru se va realiza in curand. Este important, mai ales in situatia dificila economica si politica din regiune, din Europa, ca fortele sa fie puse in comun", a afirmat reprezentantul Senatului olandez.

Potrivit acestuia, "diferenta de opinie nu priveste rezultatul final" care trebuie atins pentru aderarea Romaniei la Schengen.

"Cat priveste subiectul Schengen, o colega de-a dumneavoastra a spus niste cuvinte foarte adevarate: ca prietenul la nevoie se cunoaste. Avea mare dreptate. Este important de asemenea sa tinem cont si de faptul urmator: ca diferenta de opinie nu priveste rezultatul final care trebuie atins. Aici suntem cu totii de acord, dar mai trebuie discutat cu privire la stadiul, la pregatire, daca va aflati aproape sau nu de acest punct. Sunt importante si relatiile interparlamentare, pentru ca vrem sa abordam rapid aceste subiecte, dar si alte subiecte la fel de importante pentru relatiile noastre", a spus Fred de Graaf.

In opinia sa, cel mai bun mod de a cunoaste un prieten este "de a te intalni cu el", de a vorbi deschis si de a fi onest, astfel incat sa se vada atat punctele de vedere comune, cat si cele diferite.

"Multumesc tarii dumneavoastra pentru primirea atator investitori din Regatul Þarilor de Jos. Este o ocazie de a dezvolta si mai mult tara, situatia din aceasta tara si cum, am spus, Romania detine un potential enorm. Este o placere sa se dezvolte, sa continuam relatiile si in viitorul apropiat si mai indepartat, pentru a ajunge la rezultate inca si mai bune decat cele de astazi", a subliniat presedintele Senatului Olandei.

Presedintele Senatului olandez, Fred de Graaf, efectueaza o vizita de trei zile la Bucuresti, la invitatia omologului sau, Crin Antonescu.

#presedinte senat Olanda, #Fred de Graaf senat Olanda, #Olanda intrare Schengen Romania , #Romania