Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Justitiei il propune pe Tudor Pantiru candidat la functia de judecator CEDO

Ministerul Justitiei il propune pe Tudor Pantiru candidat la functia de judecator CEDO


Ministerul Justitiei a transmis Guvernului un Memorandum cu propunerea pentru modificarea listei de candidaturi inaintate Consiliului Europei pentru desemnarea unui judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in sensul retragerii candidaturii Biancai Gutan si inlocuirii cu Tudor Pantiru, aflat pe lista de rezerva, informeaza un comunicat al Ministerului.

Sursa citata precizeaza ca decizia a fost luata in urma primirii de catre partea romana a avizului Grupului consultativ de experti pentru evaluarea listei nationale de propuneri pentru ocuparea functiei de judecator la CEDO cu privire la candidatii propusi de Romania.

"Astfel, Grupul consultativ a apreciat ca doi candidati (Iulia Antonella Motoc si Florin Streteanu) indeplinesc conditiile impuse de art. 21 alin. 1 din Conventie, in timp ce un al treilea candidat (Bianca Andrada Gutan) nu indeplineste aceste conditii", arata MJ.

Guvernul a aprobat, in 19 iunie, lista care cuprinde cei trei candidati pentru functia de judecator la CEDO.

"Guvernul a aprobat un memorandum care contine propunerile Romaniei pentru functia de judecator la CEDO. Aceste propuneri, in ordine alfabetica, sunt: Bianca Andrada Gutan, Iulia Antonella Motoc si Florin Streteanu. Propunerea de rezerva este Tudor Pantiru", informa atunci Executivul.

Ministerul Justitiei anunta pe 14 iunie ca Bianca Gutan, Iulia Motoc si Florin Streteanu se afla pe lista de propuneri pentru functia de judecator la CEDO, iar pe lista de rezerva a fost selectionat Tudor Pantiru.

Judecatorul roman la CEDO va fi ales de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei dintre cei trei candidati propusi de Guvernul Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1851 ori