Grupul Schweighofer estimeaza afaceri de 300 mil euro in Romania

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 00:22
1132 citiri
Grupul Schweighofer estimeaza afaceri de 300 mil euro in Romania

Grupul austriac Schweighofer estimeaza ca afacerile din Romania, generate in principal de prelucrarea lemnului, se vor majora cu 35% in acest an, la circa 300 de milioane de euro, peste o treime din rulaj urmand sa fie generata de exporturi in Japonia, potrivit Mediafax.

Grupul, prezent in Romania si in domeniul hotelier, forestier, agricol si al productiei de electricitate, mizeaza totodata pe un profit mai mare in 2010, a declarat proprietarul grupului, Gerald Schweighofer, aflat la Bucuresti, fara sa precizeze nivelul castigului.

Activitatile de prelucrare a lemnului genereaza 90% din afacerile din Romania ale grupului, fiind derulate prin compania Holzindustrie Schweighofer.

Totodata, exporturile acopera 85%-90% din valoarea rulajului. Schweighofer a explicat ca evolutia afacerilor din acest an este sustinuta, printre altele, de extinderea prin achizitia unei fabrici, la Comanesti, diversificarea portofoliului de produse si a pietelor de desfacere.

"Anul 2010 a fost mai bun decat cel precedent, dar ne asteptam ca 2011 sa fie unul foarte dificil. Situatia in domeniul constructiilor la nivel mondial este in continuare foarte complicata", a afirmat Schweighofer.

Holzindustrie Schweighofer exporta in 60 de tari produsele realizate in Romania, in special in Japonia, care va atrage vanzari de peste 100 milioane de euro in acest an. Produsele exportate pe piata japoneza sunt elemente de constructii pentru structuri din lemn. 

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#Schweighofer, #afaceri, #prelucrare lemn , #Romania