Groupama: pierderi de 3 mil euro in Romania

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 01:25
1050 citiri
Groupama: pierderi de 3 mil euro in Romania

Grupul francez de asigurari Groupama a avut pierderi de 3 milioane euro din afacerile din Romania in primul semestru, comparativ cu un profit consolidat inainte de impozitare de 5 milioane euro in acelasi interval din 2009, arata datele prezentate marti de grup potrivit Newsin.

Veniturile din prime brute subscrise ale Groupama in Romania (Groupama Asigurari si OTP Garancia Asigurari) au scazut in primul semestru cu 9%, la 96 milioane euro, grupul punand evolutia pe seama contextului economic dificil in conditiile crizei.

Pe segmentul de asigurari de proprietate si accident declinul a fost de 7,6% in primele sase luni.

Scaderea a fost generata de evolutia negativa a asigurarilor auto, pe fondul reducerii vanzarilor de autovehicule si a competitiei sporite dintre asiguratori pe acest segment, se mentioneaza in raport.

Afacerile din asigurari de viata si sanatate au scazut cu 22,1% in primul semestru, in conditiile reducerii volumului de credite acordate.

Groupama a preluat Asiban, BT Asigurari si subsidiara din Romania a OTP Garancia, pe care a inceput sa le fuzioneze intr-o singura structura, Groupama Asigurari.

Primele doua societati au fost fuzionate in septembrie 2009, urmand ca in acest an sa fie absorbita si OTP Garancia Asigurari. 

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#groupama, #pierderi, #afaceri, #romania , #Romania