Barroso: Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile pentru Schengen. Trebuie sa primeasca o sansa

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 14:45
1329 citiri
Barroso: Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile pentru Schengen. Trebuie sa primeasca o sansa

Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile pentru aderarea la Spatiul Schengen si trebuie sa primeasca o sansa de aderare cat mai curand, afirma presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intr-un interviu acordat postului public de radio din Bulgaria.

"Bulgaria si Romania indeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen si cred ca va fi corect sa li se acorde o sansa cat mai curand", a declarat Barroso in interviul acordat postului public de radio bulgar.

Referindu-se la piata muncii la nivel european, Barroso a reamintit ca libera circulatie a cetatenilor europeni este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene.

"Nu trebuie sa cream cetateni europeni de rangul intai si de rang secund. Comisia Europeana este de partea celor care doresc o Europa puternica, unita si deschisa; vom face totul pentru ca tarile membre sa nu aiba statute diferite. (...) Cred in unitatea Europei si cred ca suntem mai puternici cand suntem uniti", a declarat Barroso.

Presedintele Romaniei, increzator in anul 2014

Presedintele Traian Basescu afirma, intr-un interviu pentru Wiener Zeitung, ca se asteapta ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen sa aiba loc in aprilie 2014, dar tara noastra trebuie sa isi indeplineasca angajamentele.

"Contez pe aderarea noastra in aprilie 2014", afirma Basescu pentru Wiener Zeitung, intrebat cand va deveni Romania membra Schengen.

De asemenea, intrebat daca i se pare nedreapta amanarea aderarii Romaniei la Schengen la solicitarea Germaniei, el raspunde negativ, adaugand ca tara noastra trebuie sa isi indeplineasca obligatiile.

#Barroso Schengen, #aderare schengen , #Romania